Neki novi Kevin Panter pojačao za Partizan!
Neki novi Kevin Panter pojačao za Partizan, Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

naslednik kapitena?

Neki novi Kevin Panter pojačao za Partizan!

Pravo pojačanja Partizana?

Objavljeno:

Da li je Partizan doveo pravo rešenje nakon odlaska Kevina Pantera u Barselonu?

Partizan se posle tri sezone sezone oprostio od Kevina Pantera i tako ostao bez jednog od najboljih strelaca na bekovskim pozicijama u Evroligi. Crno-beli su zamenu, barem u poenterskom smislu, pronašli preko bare u liku Dvejna Vašingtona.

1 / 4 Foto: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Telo je pri svim promenama driblinga izuzetno stabilno, samim tim ne gubi ravnotežu u kasnijim završnicama. Na obruču primarno poentira desnom rukom, čak i kada probije u levo, ali je daleko od ograničenog samo na tu opciju. Iako često telom štiti loptu, pa postizanje poena iz reketa deluje jednodimenzionalno, itekako je svestran pri završnicama, gde osim kontra ruke ume da napadne drugi obruč.

U reketu ili njegovoj blizini koristi i floutere, ali specifično, samo iz kontakta i desne ruke. Sa poludistance je izuzetno efikasan, što se najbolje odslikava na prošlosezonskih 50 odsto uspešnosti unutar linije za tri poena. Šuteve u ovom segmentu uzima samo iz driblinga, podjednako dobro iz obe ruke.

1 / 4 Foto: Jared C. Tilton / Getty images / Profimedia

Za razliku od poluodstojanja, za tri poena je mnogo svestraniji, te je pretnja iz driblinga, kretnje, izlaznih blokada, kao i iz mesta. Najveći broj šuteva, bar u Razvojnoj ligi, uzimao je iz driblinga, gde je najčešće posle srednjih promena i koraka unazad stvarao prostor za izbačaj. Mehanika šuta je brza, dok loptu izbacuje sa brade uz dovoljan odraz.

Duejn je još jedan igrač u Partizanu koji se defanzivno ističe pritiskom na loptu. Snaga tela uz raspon ruku mu omogućavaju da konstantno igra odbranu u kontaktu, pre svega na spoljnim igračima. Najbolje brani one sa loptom u igri jedan na jedan, tako da sigurno neće biti skrivan u odbrani. Problemi nastaju kada prati napadača kroz blokove, čak i u piku, gde sporo reaguje i kasnije teško nadoknađuje nastali nedostatak.

Iako tek prosečne veličine, sasvim je solidan na preuzimanju visokih igrača. Sam ulazak u kontakt je na visokom nivou, što mu pomaže da oteža pozicioniranje i prijem lopte. U Razvojnoj NBA ligi imao je blistavih momenata u timskoj odbrani, poput pravovremenih udvajanja na niskom postu i odličnih rotacija, ali je isto tako umeo da bez razloga pomogne sa prvog pasa.

Duejn Vašington neupitno poseduje kvalitet da zablista na terenima Evrolige, a jedino upitno je koliko će mu vremena trebati da pokaže svoj pun potencijal. Iako su stilom igre slični, bivšeg igrača Finiksa ne treba posmatrati kroz prizmu Kevina Pantera, već samo kao nosioca neke nove ere Partizana.

Bonus video:

02:32

Željko Obradović o početku priprema Partizana

(Espreso sport/Astronaut.hoops)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.